Drie redenen om uw automatische incasso’s door I-Finance Services uit te laten voeren

Indien uw klant ervoor kiest om via automatische incasso te betalen, wordt er toestemming aan u gegeven om het overeengekomen bedrag automatisch van de rekening van de klant af te schrijven. Automatische incasso wordt gebruikt voor zowel eenmalige als doorlopende betalingen (abonnementen). Er zijn verschillende organisaties die u de mogelijkheid bieden om automatisch te incasseren, maar wat onderscheidt I-Financeservices van de andere aanbieders waaronder Mollie en ING?

1. Automatisch incasseren zonder limiet

I-Financeservices onderscheidt zich ten opzichte van andere partijen doordat wij automatisch incasseren zonder limiet aanbieden. Andere partijen hanteren limieten op de bedragen die bedrijven kunnen incasseren.

Indien u ervoor zou kiezen om gebruik te maken van de automatische incassodiensten van de ING, staat hierover het volgende in de voorwaarden: In uw overeenkomst Incasso kunt u terugvinden hoeveel incasso-opdrachten u maximaal mag inzenden per batch. Ook staat hier het maximumbedrag per incasso-opdracht, per batch en per periode vermeld. Zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van ING mag u hier niet van afwijken.”

Dit betekent dat ING het volgende vooraf bepaald:

  • Bij hoeveel klanten u maximaal mag incasseren per “batch”
  • Het maximum bedrag per incasso opdracht, batch en periode

Om hiervan af te wijken is een akkoord van de ING nodig. Heeft u een snel groeiend bedrijf waar incasso opdrachten fluctueren? Dan zal het bij ING niet eenvoudig zijn om uw incassocontract te wijzigen en bijvoorbeeld snel op te schalen om verdere groei van uw bedrijf mogelijk te kunnen maken.

Doordat I-Financeservices automatisch incasseren zonder limiet aanbiedt kunt u eenvoudig op- en afschalen.

2. Eerlijke Rolling Reserve

Naast automatisch incasseren zonder limiet biedt I-Financeservices ook een eerlijke rolling reserve. Een rolling reserve is het percentage dat wij achterhouden om mogelijke storneringen op te vangen. De hoogte van de rolling reserve is onder andere afhankelijk van het aantal maandelijkse storneringen.

Wij gaan met u in gesprek en analyseren uw maandelijkse automatische incasso resultaten constant zodat wij de rolling reserve zo laag mogelijk kunnen houden. Daarnaast helpen wij u om het succesratio van uw maandelijkse automatische incassorun te optimaliseren

3. Wachttijd

Andere aanbieders hanteren een ‘wachttijd’ voordat u gebruik kunt gaan maken van hun automatische incassodiensten. In de voorwaarden van de SNS bank staat bijvoorbeeld dat u als klant langer dan één jaar eigenaar dient te zijn van een zakelijke rekening bij de SNS bank.

Daarnaast geldt er ook een wachttijd voor startende organisaties. Deze partijen (veelal startups) kunnen hierdoor niet terecht bij bijvoorbeeld de SNS & ING omdat het een vereiste is dat het bedrijf al 2 jaar ingeschreven staat bij de KVK.

I-Financeservices begrijpt dat deze voorwaarden er in veel gevallen voor kunnen zorgen dat u geen gebruik kunt maken van automatische incassodiensten. Dit terwijl het automatisch incasseren van uw facturen een cruciaal onderdeel is van uw bedrijfsvoering. Om ervoor te zorgen dat de groei van uw bedrijf niet stagneert, heeft I-Financeservices ervoor gekozen om deze wachttijd niet te hanteren en verdere groei wel mogelijk te maken.

Bij ons kunt u direct na ondertekening van het incassocontract beginnen met het automatisch incasseren!

Conclusie

Bij I-Financeservices proberen wij zo flexibel mogelijk te zijn om aan uw wensen en behoefte rond automatisch incasseren te voldoen. Waar andere partijen vooral kijken hoe zij het minste risico kunnen lopen, proberen wij de juiste balans te vinden tussen de risico’s die wij lopen en de mogelijkheid om uw bedrijf te ondersteunen.

Geïnteresseerd in automatisch incasseren via I-Financeservices? Neem dan direct contact met ons op!