De voordelen van automatische incasso

Waarom uw bedrijf ook automatische incasso moet gebruiken

Voor een automatische incasso geeft uw klant toestemming om automatisch geld van zijn of haar rekening af te schrijven. Automatische incasso kent veel voordelen en daardoor wordt deze betaalmethode steeds populairder. In deze blog informeren wij u over de voordelen van automatisch incasseren.

Verbeterde cashflow

Doordat er maandelijks automatisch wordt afgeschreven is er ook een kleinere kans op klanten die te laat betalen. Dit resulteert in een gezondere cashflow en zorgt er daarnaast voor dat u een groot deel van uw omzet op een vaste dag ontvangt waardoor u bijvoorbeeld weer beter om kunt gaan met het plannen van uw eigen betalingen.   

Een gezonde cashflow is essentieel voor ieder bedrijf en draagt bij aan een snellere ontwikkeling. Daarnaast kunt u met behulp van SEPA Direct Debit in elk land binnen de Europese unie (inclusief nog een aan aantal landen buiten de EU) incasseren.

Beter betalende klanten

Wanneer u gebruik maakt van automatisch incasseren via I-Finance Services zal ook uw storneringspercentage omlaag gaan. Normaal gesproken vergeten klanten facturen te betalen of wachten ze tot het salaris op hun rekening wordt gestort.

Met automatisch incasseren is dit verleden tijd. Doordat het bedrag automatisch wordt afgeschreven is er geen mogelijkheid dat de klant vergeet te betalen. Alleen dit zal al uw storneringspercentage drukken. Het kan voorkomen dat de klant op het moment van de incasso onvoldoende saldo heeft. Echter zou de klant in het geval dat u niet zou werken met automatische incasso ook het bedrag dus op dat moment niet kunnen overmaken.

Minder administratief werk

Indien een bedrijf ervoor kiest om geen gebruik te maken van automatische incasso, zal dit leiden tot een aanzienlijke toename aan administratief werk en operationele kosten.

Wanneer u ervoor kiest om gebruik te maken van de automatische incassodiensten van I-Financeservices, voorkomt u een toename aan operationeel werk en kosten. U verzoekt uw klanten om de eenmalige doorlopende SEPA-machtiging af te geven, voorziet ons van de maandelijkse incassobatch en wij zorgen ervoor dat het verschuldigde bedrag geïncasseerd wordt en op uw rekening wordt bijgeschreven.

Zoals al vermeld is het natuurlijk nog steeds mogelijk dat een klant onvoldoende saldo tot zijn of haar beschikking heeft en daardoor niet aan de betaling kan voldoen. Om te voorkomen dat u voor verassingen komt te staan maken wij gebruik van een rolling reserve. Deze rolling reserve sluit aan op uw storneringspercentage.

Buiten het storneringsrisico kan uw klant er altijd voor kiezen om uw de automatische incasso te weigeren. Duidelijke communicatie is dus van groot belang.

Ondanks dat u door automatische incasso minder te maken zal krijgen met wanbetaling, zullen er nog steeds klanten zijn die ervoor kiezen om het te storneren of de automatische incasso te weigeren. biedt u dan ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze debiteurenbeheerdiensten. Door gebruik te maken van actief debiteurenbeheer hoeft u zich geen zorgen meer te maken over niet betalende klanten.

Conclusie

Automatisch incasseren maakt het niet alleen voor u eenvoudiger om vorderingen te innen, maar ook voor uw klanten om deze te betalen. Automatische incasso is een win-win voor beide kanten.

Deze drie voordelen zijn algemeen voordelen van automatisch incasseren. Lees hier hoe I-Finance Services zich verder onderscheidt van andere instellingen op het gebeid van automatische incasso’s.